Gesponserd door Thomas Bloemen
http://www.thomas.be/site/

vrijdag 15 februari 2013

cockpitspray, hoe verwijderen?

Ongeveer anderhalf jaar geleden had ik het lumineuze idee om de binnenkant van mijn Strada te bespuiten met cockpitspray (dient om het interieur van je wagen nieuw te laten lijken). Op deze manier zou ik mijn fiets van binnen mooi kunnen houden. Dat is inderdaad zo, maar sindsdien plakt niets nog in mijn fiets. Het is onmogelijk om zelfklevende velco (klittenband voor de Nederlandse lezers) of plakband tegen de wanden te plakken. Zeer vervelend. Whitespirit, thinner, ontvetter en zelfs lichtjes schuren met staalwol hadden geen effect. Heeft iemand misschien een idee wat kan helpen, maar de fiets natuurlijk niet beschadigd?

zaterdag 9 februari 2013

smeren en slikken

Zoals vele ligfietsers is het deze keer mijn beurt om last te hebben van mijn knieën. Toegegeven dat het mijn eigen schuld is; In de winter weinig gefietst en met nieuwjaar aan mijn goede voornemens begonnen: Fietsen, om de dag op het roeitoestel, zwemmen, fitness.... Teveel van het goede ineens. Tijdens een rit dinsdag merkte ik na 50km dat mijn knieën pijnlijk werden en het was nog 30km tot thuis. Rechts was de pijn snel over, links bleef het aanhouden. De pijn situeerde zich onder de knieschijf, alsof mijn knie geen smeermiddel had. Dus op naar de dokter, nu dus iedere dag flexiumgel smeren en ontstekingsremmers slikken. De dokter waarschuwde me dat je hierdoor de pijn niet meer voelt, maar het nog niet genezen is. Nu dus 10 dagen rust (grrrr) en dan weer langzaam opbouwen.
Sommige mensen zeggen dat ik beter blijf fietsen (rustig tempo, kort ritjes en lage versnelling) omdat complete rust ook niet goed is, anderen zeggend dat je best zo min mogelijk doet. Ik zal nog zien. Nu heb ik wel de kans om mijn fiets eens te poetsen, wat echt wel nodig is :-)