Gesponserd door Thomas Bloemen
http://www.thomas.be/site/

donderdag 17 januari 2013

voetverwarming en Neonverlichting

Of ik nu buiten fiets, of in de garage op de rollen train, na een tijdje krijg ik last van koude tenen en dat haat ik. De afgelopen dagen heb ik veel soorten voetverwarming bekeken op het internet. De prijzen schommelden enorm, van ongeveer 50 euro tot 200 euro.
Er zijn twee soorten voetverwarming (als we over electrische praten) Die met de batterij in de zool, en die met de batterij erbuiten.
Die met de batterij in de zool lijken het meest praktisch want je hebt geen kabeljes, maar als ik de reviews lees op internet zijn deze weinig waard, bieden de producenten hiervan weining service, gaan de batterijen niet lang mee en gaan ze snel kapot. Misschien zijn er bij die wel goed zijn, maar deze ben ik niet tegen gekomen op het net.
Dan zijn er nog die met de batterijen er buiten (dus met een kabeltje). Hierin zijn ook grote verschillen, de bekendste zijn volgens mij die van hotronic. De review hierover waren over het algemeen ook positief.
In de watersportcentrale (grotestraat 58 Genk) heb ik vandaag een paar gekocht van Therm-ic met het max+powerpack (€168). Het heeft 3 standen, bij het naar huis rijden merkte ik dat stand 3 te warm is, en stand 2 gezellig warm is. De batterijpack kan je vastklikken aan de bovenkant van je schoen (aan de veters) en storen eigenlijk niet, ook van het kabeltje heb ik nog geen last gehad. Ik heb ze van vandaag en heb wel nog geen lange rit gemaakt. Het is een vast batterijpack met ingebouwde batterij, en niet zoals de Therm-ic van Wim Schermer zoals hier te zien op zijn blog.
http://wimschermer.blogspot.be/2010/01/therm-ic-basix-succesvol.html
Ze hameren er echt op dat je de batterij volledig moet ontladen alvorens op te laden, anders is de zaak naar de knoppen. Ze hebben ook nog een ander merk, dat een langere kabel heeft zodat je de batterijen vanboven aan je broek kan vastmaken, maar veel mensen zouden klagen dat de kabel dan stoort.
Neonlicht

De schunnige opmerkingen en mopjes gonsten door mijn hoofd, het ging van paaldansen tot dat mijn paal al van heinde en verre te zien is, maar ik heb besloten zo een dingen niet te zeggen en het beschaafd te houden. ;D
Ik heb dus cool neon tegen mijn vlaggenpaaltje bevestigd, het kan branden, snel flikkeren of traag flikkeren. Overdag zie je er niets van, 's nachts valt het echt wel goed op. Het is moeilijk vast te leggen op foto met het toestel dat ik heb. De onderstaande foto is nog het meest duidelijk. In het midden heb ik de kabel spiraalgewijs enkele malen rond het vlaggenpaaltje gewikkeld, omdat je het paaltje uit elkaar kan schuiven (wat handig is bij transport met mijn busje) en ik dus wat speling nodig heb.2 opmerkingen:

  1. Dat is geinig. Ben momenteel zelf ook aan het experimenteren met een zelfde soort verlichting op de fiets! Je gebruikt ook EL-wire? Zal er ook eens wat foto's van maken als ik er mee klaar ben.

    Groet

    Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist niet dat het EL-wire noemde, ik ken het als cool neon maar heb het gegoogled en onder EL-wire is het inderdaad makkelijker te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen