Gesponserd door Thomas Bloemen
http://www.thomas.be/site/

vrijdag 15 februari 2013

cockpitspray, hoe verwijderen?

Ongeveer anderhalf jaar geleden had ik het lumineuze idee om de binnenkant van mijn Strada te bespuiten met cockpitspray (dient om het interieur van je wagen nieuw te laten lijken). Op deze manier zou ik mijn fiets van binnen mooi kunnen houden. Dat is inderdaad zo, maar sindsdien plakt niets nog in mijn fiets. Het is onmogelijk om zelfklevende velco (klittenband voor de Nederlandse lezers) of plakband tegen de wanden te plakken. Zeer vervelend. Whitespirit, thinner, ontvetter en zelfs lichtjes schuren met staalwol hadden geen effect. Heeft iemand misschien een idee wat kan helpen, maar de fiets natuurlijk niet beschadigd?

6 opmerkingen:

 1. Er is nog één naarder product dat het wel zal doen: aceton.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi. Strada Banana, dit gebeurt wel vaker hoor, chauffeurs komen wel eens bij mij in de werkplaats voor dit probleem...het zit dan op het stuurwiel en schakelaars en dat blijkt dan toch niet wenselijk @#$%. Ik gebruik remmenreiniger, het tast geen (auto)lak aan en vervliegt vrij snel, helemaal als de temp. weer wat hoger is. Werkt echt perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. isopropyl alcohol zou ook moeten werken ,
  vervelend he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. morgen eens met aceton proberen. remmenreiniger werkte niet, heb thans die van loctite gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ok. weet niet wat het verschil in samenstelling is tussen remmenreiniger van Loctite en die wij gebruiken, deze is van Berner in pompflessen, en in de service auto spuitbussen van Aplied, weet alleen dat ze beide aceton- en tolueen vrij zijn ivm. arbo (inademen) en er zijn natuurlijk meerdere soorten cockpitspray?
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hilbert,

   Ga naar een autolak specialist en koop daar wat siliconenverwijderaar, er zit namelijk siliconen in veel cockpitprays

   Verwijderen