Gesponserd door Thomas Bloemen
http://www.thomas.be/site/

maandag 4 maart 2013

Aanpassingen zithouding

Omdat ik pas hersteld ben van een knieontsteking, die mooi gevolgd werd door een maagontsteking, ben ik beginnen nadenken over mijn houding. Ik wou mijn knieeen wat meer ontzien en heb terug  mijn cranks wat verder van mij af geplaatst. Dat gaf al een verbetering. Nu heb ik ook mijn zitje 1 gaatje lager geplaatst (en er rekening mee gehouden dat ik dan de bevestigingspunten aan de wielkasten ook moet aanpassen). Ik kijk nu nog maar net over mijn dekje, maar ik lig véél beter in mijn fiets. Ik krijg meer ondersteuning, minder een 'houten kont' en mijn knieeën voelen ook beter aan. Alleen is het iets moeilijker om in de spiegels te kijken en het dekje bijsnijden zie ik niet zitten, ook omdat het afdekdekje dan niet meer past op het dekje.
Waarom merk ik dit over mijn houding en benen pas na 2 jaar en had ik vroeger geen last? Ben ik dan toch terug aan het groeien :-)
Het tempo blijft wel ondermaats, ik dacht zeker dat er iets mis met me was en had bloed laten trekken, maar alles zou normaal zijn. Ik vraag me af hoe het komt dat mijn fietsprestaties zo gezakt zijn de afgelopen maanden, ondanks training.
Morgen een rit van 80km naar Oud-Heverlee, slapen blijven bij de paters (t zijn brave hoor) en de dag erna opleiding tot 16u en dan terug naar Genk; feestje van pa die 60 geworden is.

3 opmerkingen:

 1. Bewegen is goed en moet. Te veel bewegen = overtraining = is slecht en sloopt je lichaam op den duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overtrainen kan heel goed, of het effect van de wintermaanden? Lage temperatuur is hogere rolweerstand, dikkere olie in de lagers, moeilijker ademen enz enz.
  Als het aanhoudt misschien nog eens goed je banana nakijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overtrainen zal het niet geweest zijn denk ik en ik denk ook niet dat de wintermaanden er veel mee te maken hebben. Ik ga bij de volgende tocht van de Limburgse Liggers eens een collega met mijn fiets laten rijden, kijken of hij het idee heeft dat die stroef rijdt.

  BeantwoordenVerwijderen