Gesponserd door Thomas Bloemen
http://www.thomas.be/site/

dinsdag 27 november 2012

muziekversterker en alarm

Diegenen die mij al hebben zien fietsen, hebben mij waarschijnlijk ook al horen fietsen. In mijn fiets heb ik onderstaande luidspreker geïnstalleerd. Ik heb deze vorig jaar in de Action gekocht, en ik heb spijt dat ik er geen twee heb gekocht. Ze zijn nog te vinden via internet, maar ze leveren nooit in België. Ik heb de bedienening uit de box gehaald, een kastje voor gemaakt en naast mijn stoeltje geïnstalleerd. Omdat ik kleine benen heb, was er in de neus van de strada nog plaats voor de twee speakers, dus moest ik gewoon even de kabels verlengen. Beiden zijn 5watt, maar op de ene staat nog het getal 40 en de andere 10, omdat ene de bass is. Na meer dan een jaar intensief gebruik werkt de usb aansluiting niet meer, maar geen probleem want via een SD kaart werkt het ook.

Sommige liedjes verliezen wat van hun geluidssterkte na het downloaden, daarom dat ik sommige liedjes niet zo goed hoorde, vergeleken met anderen die echt luid klonken. Daarom heb ik vandaag nog een versterkertje geplaatst. De fiio E6, besteld via internet en kwam 30 euro. Dit is eigenlijk een versterker voor headphones. Ze hebben ook nog andere modellen, maar dan gaat de prijs ook snel omhoog. Vandaag dus wat kabeltjes doorgeknipt, 3,5 mm jacks erop gesoldeerd zodat ik het versterkertje kan aansluiten. Ik ben tevreden van het resultaat, vaak moet ik nu mijn muziek zachter zetten omdat de speakers het niet meer aankunnen :-) (weer een projectje in het verschiet?)

 
 
 
Sommigen hebben me ook al gevraagd wat voor alarm ik in mijn fiets heb. Ik heb dit alarm twee jaar geleden gezien bij Quemo (de nederlander met zijn Quest die geschilderd is als een clownvis). Toen ik mijn Strada kreeg heb ik het ook onmiddellijk gekocht. Het alarm is van spy en via internet te bestellen. Het is eigenlijk bedoeld voor scooters en moto's. Vermits mijn electro in de fiets allemaal op 12V werkt is dit geen probleem. Het was vrij makkelijk te installeren, ik heb mijn pinkers (voor de Nederlanders, dat zijn richtingaanwijzers :-) ) er wel niet mee op aangesloten, maar het is mogelijk. De gevoeligheid kan je instellen, het alarm reageert op schokken maar ook op beweging. Mijn alarm staat ingesteld op het gevoeligste, waardoor voorbijscheurende moto's het kunnen laten afgaan :-) Het fijne aan dit alarm is dat er ook een afstandsbediening bij hoort, deze piept en vibreert wanneer je alarm afgaat. Nu toegegeven, het is electro uit china en soms werkt het niet zoals ik het wil, en dat je afstandsbediening tot 5km ver kan ontvangen,... vergeet het, een paar honderd meter is al veel, maar ik ben wel zeer tevreden en laat mijn fiets geruster achter dan vroeger. Moest het kapot gaan bestel ik dadelijk een nieuwe.
Je kan het alarm ook laten afgaan met je afstandsbediening, zalig om mee te spelen als je een terrasje doet en je wilt nieuwsgierigen laten verschieten of wegjagen :-), niet dat ik dat ooit doe natuurlijk.
 

 

En verder ben ik nog aan het wachten op een bestelling cool neon (flexibele neondraad) om mijn vlaggepaaltje te verlichten, en om een gele gloed onder mijn fiets te verkrijgen. Een velomobiel tunen kan toch zo fijn zijn, maar hem verlagen en een spoiler erop zetten ga ik toch niet doen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten