Gesponserd door Thomas Bloemen
http://www.thomas.be/site/

zaterdag 11 mei 2013

zelfbouw dakje is af

Vandaag mijn eerste rit kunnen maken met het afgewerkte dakje. Diegenen die mijn blog volgen weten van een vorige post dat Rik dit gemaakt heeft en vinden daar ook de nodige uitleg over dit dakje.
Ik heb gekozen om mijn vizier te beplakken met spiegelfolie (wordt gebruikt bij het tunen van auto's), zalig om mee te rijden (heb er wel nog niet in het donker mee gereden) maar het zorgt er wel voor dat je de vorm van het dakje niet zo goed ziet vanvoor en ik vind het daarom  iets minder mooi, maar zalig om mee te fietsen. Ik moet hier en daar wel nog iets zwart maken aan de binnenkant, om reflectie te beperken langs binnenuit.
Verder komt mijn muziekinstallatie komt nu ook weer beter tot zijn recht. Over het algemeen ben ik dik tevreden over het dakje. Een deflector was niet nodig, raar want ik zweet nogal veel. Bij stilstand wasemt het vizier wel aan, maar na enkele meters fietsen is dit ook weer weg. Het gewicht weet ik nog niet, maar ik zal het dakje eén van dees eens wegen.  Maar genoeg gezeverd, hier komen de foto's:

 
 

9 opmerkingen:

 1. Ik vind vooral prachtig hoe mooi hij aansluit op de hoofdspoiler.

  Heel knap gedaan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het je niet na, zeer knap gemaakt. Maar waarom dat spiegelfolie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. waarom spiegelfolie?
   tegen de autolichten als je in het donker rijdt, naar het schijnt zou dit een groot verschil moeten maken. Verder leek het me strak staan bij de fiets. Ik ga wel nog wat bijsnijden aan de folie zodat de vorm van het dakje vanvoor beter tot zijn recht komt.

   Verwijderen
  2. Er is volgens mij ook van dat folie maar dan als plakfolie zodat je het op je vizier kunt plakken, dat ziet er denk ik wat strakker uit, verder blijft het echt een prachtige kap. Sluit netjes overal aan.

   Verwijderen
 3. Wat ongelooflijk mooi.

  Ik vond jouw Strada sowieso al waanzinnig mooi met die fantastische afbeelding, maar nu is het echt een heel mooi compleet plaatje.

  Echt de mooiste racekap die ik tot nu toe gezien heb.

  Die andere kappen liggen allemaal bovenop de fiets, deze vormt één geheel met de fiets.

  Mijn complimenten aan Rik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal fantastisch! Inderdaad, complimenten aan de maker!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank jullie wel. 't Was mij niet voor de "eer" te doen, maar het is toch fijn als je wat complimentjes krijgt. Bovendien verdienen Edje en Pieter ook hun deel van de pluimen voor hun hulp!

  BeantwoordenVerwijderen